Tuesday, April 5, 2011

Piparkoogine šokolaadikeeks

Natuke naljakas on küll aprillis sellist postitust teha, aga samas miks peaks häid asju ainult korra aastas tegema. Viimasel ajal on mind vist mingi jõuluigatsus tabanud (mitte, et lund see aasta vähe oleks), sest olen nii mõnegi küpsetise taignasse lisanud piparkoogimaitseainet. Keeksi tegin valmis eelmisel õhtul ja enne külmkappi panemist katsin sama glasuuriga, mis peedikoogi puhul (toorjuust, sidrunimahl, tuhksuhkur), hommikul külla kaasa võttes oli keeks mõnusalt mahlane.
200 g toasooja võid

2,5 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

0,5 tl soola

4 muna

4 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

250 g hapukoort

2 sl kakakod

3 tl piparkoogimaitseainet

100 g tumedat šokolaadi

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vanillisuhkur ja sool. Jätka vahustamist ja lisa ükshaaval munad. Vahusta korralikult läbi. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda ning ühenda need võiseguga. Lisa hapukoor ja sõelu hulka kakao ning piparkoogimaitseaine. Viimaseks lisa noaga väikesteks tükkideks lõigatud šokolaad. Vala tainas keeksivormi (tainas ei tohiks ületada vormis üle poole kõrguse) ja küpseta 175 kraadi juures 50 minutit (kuni keeks on küps). Jahuta ja kata glasuuriga.

No comments:

Post a Comment