200 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
4 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
250 g hapukoort
2 sl kakakod
3 tl piparkoogimaitseainet
100 g tumedat šokolaadi
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vanillisuhkur ja sool. Jätka vahustamist ja lisa ükshaaval munad. Vahusta korralikult läbi. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda ning ühenda need võiseguga. Lisa hapukoor ja sõelu hulka kakao ning piparkoogimaitseaine. Viimaseks lisa noaga väikesteks tükkideks lõigatud šokolaad. Vala tainas keeksivormi (tainas ei tohiks ületada vormis üle poole kõrguse) ja küpseta 175 kraadi juures 50 minutit (kuni keeks on küps). Jahuta ja kata glasuuriga.
No comments:
Post a Comment