Wednesday, April 6, 2011

Vahvli-iirisemaius

Üks päev külapoes magusa letti revideerides avastasin sealt paki suuri vahvleid ja sellega meenus mulle üks maius, mida vanasti päris tihti tegin. Kuigi mul polnud õrna aimugi, palju midagi osta tuleks sai tulemus selline, et kõik klappis (natukene jäi iirisesegu üle). Nõuka ajal tegime maal päris tihti iirise ja maisipulkadega magustoitu, aga seekord siis selline vahvlitordi kujuga variant.

1 pakk suuri vahvleid

4 pakki Kalevi iiriseid

175 g võid

Võta selline pott või kopsik, mille põhja asjad väga lihtsalt kinni ei hakka (mina kasutasin teflonkattega anumat) ja sulata väiksel tulel või. Lisa jupphaaval iirised ja sulata seni (pidevalt segades), kuni segu on saavutanud ühtlase konsistentsi. Aseta üks vahvliplaat alusele ja kata õhukese iirisekihiga, vajuta kergelt peale teine plaat. Korda tegevust seni, kuni vahvlid ja iirisesegu otsas on. Aseta maius minimaalselt 3 tunniks külmkappi tahenema.

3 comments:

  1. Selle maiustusega seoses tuleb kohe laspsepõlv meeld:P Tõeline nostalgia magustoit.

    ReplyDelete
  2. Milliseid iiriseid kasutasid, kas iirisekomme?

    ReplyDelete
  3. Iirisekomme jah, olid äkki Kalevi Toffee omad.

    ReplyDelete