Tuesday, June 7, 2011

Crème brûlée

Üle mitme postituse siis taas midagi magusat. Et külalised olid tulemas ja koogist isu viimasel ajal täis söödud, siis tuli mõte kasutada oma brûlée vorme ka sihtotstarbelist, mitte lihtsalt magustoitude serveerimiseks. Niisiis otsisin välja crème brûlée retsepti. Natuke pidin seda mugandama, kuna poes vaniljekaunu ei olnud, kasutasin hoopis mõned tilgad kodus leiduvat vanilje essentsi. Mina panin magustoidud enne serveerimist külmkappi ja hoidsin seal üleöö, mulle meeldis kreem niiviisi igal juhul rohkem kui vahetult peale küpsetamist. Krõbeda suhkrukihi lasin peale ainult osadele magustoitudele ja osad sõime ilma selleta. Kasutasin selleks ahjul grillprogrammi ja lasin suhkru klaasjaks sulada ja kergelt pruuniks tõmbuda.



4 crème brûlée vormi

6 munakollast

40 ml suhkrut

400 ml vahukoort

2 vaniljekauna

Sega omavahel munakollased ja suhkur seni kuni suhkru kristallid on sulanud. Kuumuta koor paksupõhjalises potis koos vaniljekaunadega. Kui koor on keema tõusnud eemalda kaunad ja lisa munakollase-suhkru segu. Keera pliidil kuumus vaiksemaks ja sega intensiivselt nii, et munasegu ei läheks tükki. Võta ja pane lusika selg kreemi sisse. Kui kreem katab lusika selja ilusti ühtlaselt ära on kreem valmis. Jahuta kreem külmas jäävannis või külmikus, seda aeg-ajalt segades. Vala ahjuvormi põhja sooja vett ja pane brûlée vormid omakorda ahjuvormi. Kalla jahtunud kreem vormidesse ja pane ahju ning küpseta 20-25 minutit. Pärast jahtumist karamelliseeri suhkur brûlée pinnal kas gaasipõleti või ahjugrilli abil. Seejärel asetasin magustoidud külma ja serveerisin järgmisel päeval.

No comments:

Post a Comment