Monday, September 26, 2011

Õuna-juustukook


Et õunauputus on täies hoos, siis valmib meie ahjus viimasel ajal igasugu erinevaid õunakooke, üks päev just otsisin siit blogist välja õuna-toscakoogi ja nautisime seda kvaliteetse ja koorese vanillijäätisega. Lisaks tegin ka nö vanaema retsepti järgi kooki, kus õunu katab biskviit, aga sellest juba natuke hiljem.
Sõpradele küllamineku puhul oli plaan teha juustukooki, aga mida lisandiks valida... loomulikult õunu. Lappasin külas olles ajakirja, kust jäi meelde, et juustusegu sisse olid segatud ahjuõunad, mina otsustasin neist hoopis eraldi kihi moodustada. Seega põhjaks on küpsised, siis kiht õunu, siis juustusegu ja peale tegin katte hapukoorest-suhkrust, mille raputasin üle riivitud valge šokolaadiga.



Põhi:

225 g kaeraküpsiseid

100 g võid

Täidis:

800-900 ml õunatükke

3 sl suhkrut

kaneeli

500 g toorjuustu

2 dl suhkrut

400 g kohupiimapastat

3 muna

Peale:

ca 2 dl hapukoort

paar lusikat suhkrut

Kaunistuseks:

valget šokolaadi

Koori ja puhasta õunad, ning lõika neist väiksed tükid. Vala tükid võitatud ahjuvormi, raputa üle suhkru ja kaneeliga ning sega kergelt läbi. Küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit (nii et õunad oleksid pehmed, aga mitte pruunid). Jäta jahtuma.
Sulata või ja jäta samuti jahtuma. Purusta küpsised pudrunuiaga, lisa sulavõi ja sega läbi. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja. Sõtku õunatükid ka kergelt pudrunuiaga läbi ja määri saadud tulemus küpsisekihile. Järgmiseks sega omavahel toasoe toorjuust, suhkur ja kohupiimapasta. Lisa ükshaaval munad, sega ühtlaseks ja vala ettevaatlikult koogivormi. Küpseta 160 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit, lülita ahi välja ja jäta kook veel tunnikeseks ahju. Tõsta seejärel kook ahjust välja jahtuma, viimasena aseta kook külmkappi, kus ta võiks taheneda üleöö. Enne serveerimist sega hapukoor suhkruga ja määri segu koogile, kõige viimaseks raputa peale riivitud valge šokolaad.

No comments:

Post a Comment