Wednesday, October 19, 2011

Nizza salat

Üks väga toitev salat, mida soovitan komponentide rohkuse tõttu serveerida iseseisva roana. Salati kõrvale pakkusin oma viimast väga head leidu RB tootevalikust, nimelt eelküpsetatud sai ürdivõiga külmutatud toodete letist. Äsja ahjust tulnuna (saia küpsetamine võtab aega 10 minutit) krõbe sai ja selle vahel olev maitsevõi lausa sulasid suus.


4 kartulit

3 muna

2 peotäit külmutatud peenikesi ube

½ pead jääsalatit

250 g kirsstomateid

½ pikka kurki

½ purki rohelisi kivideta oliive

2 väikest karpi (2 x 80g) tuunikala tükke vees

soola, musta pipart

murulauku

Kaste:

1 küüslauguküüs

0,25 dl oliiviõli

1 sl sidrunimahla

0,5 tl mett

Lisandiks:

eelküpsetatud sai ürdivõiga

Keeda koorega kartulid parajalt pehmeks (ära üle keeda) ja jäta jahtuma. Keeda munad kõvaks (10 minutit) ja pane külma vette. Keeda oad vastavalt juhendile, jäta sõelale nõrguma. Kastme tegemiseks haki küüslauk hästi peeneks, seejärel sega ülejäänud kastmeainetega ja jäta maitsestuma. Aseta suurema kausi põhja jääsalatitükid, poolitatud tomatid, viilutatud kurk, kooritud ja tükeldatud kartul, jahtunud oad, nõrutatud oliivid, tuunikalatükid ja sektoriteks lõigatud munad. Maitsesta salat soola, musta pipra ja hakitud murulauguga. Kõige peale vala kaste, sega kergelt läbi ja serveeri koos ahjust tulnud sooja saiaga.

No comments:

Post a Comment