
4 kartulit
3 muna
2 peotäit külmutatud peenikesi ube
½ pead jääsalatit
250 g kirsstomateid
½ pikka kurki
½ purki rohelisi kivideta oliive
2 väikest karpi (2 x 80g) tuunikala tükke vees
soola, musta pipart
murulauku
Kaste:
1 küüslauguküüs
0,25 dl oliiviõli
1 sl sidrunimahla
0,5 tl mett
Lisandiks:
eelküpsetatud sai ürdivõiga
Keeda koorega kartulid parajalt pehmeks (ära üle keeda) ja jäta jahtuma. Keeda munad kõvaks (10 minutit) ja pane külma vette. Keeda oad vastavalt juhendile, jäta sõelale nõrguma. Kastme tegemiseks haki küüslauk hästi peeneks, seejärel sega ülejäänud kastmeainetega ja jäta maitsestuma. Aseta suurema kausi põhja jääsalatitükid, poolitatud tomatid, viilutatud kurk, kooritud ja tükeldatud kartul, jahtunud oad, nõrutatud oliivid, tuunikalatükid ja sektoriteks lõigatud munad. Maitsesta salat soola, musta pipra ja hakitud murulauguga. Kõige peale vala kaste, sega kergelt läbi ja serveeri koos ahjust tulnud sooja saiaga.
No comments:
Post a Comment