Monday, October 17, 2011

Rullbiskviit mustikatega

Kunagi ei olnud rullbiskviidid üldse minu lemmikud, aga seda ilmselt väga rammusate/võiste kreemide tõttu, mida antud magustoidu vahele pandi. Ise teen aga õhulisemaid ja marjasemaid variante ning ilmselt tänu sellele meeldib see kook isegi meie pere lastele (kes tavaliselt suured koogisõbrad pole). Seekord tuli idee koos sügavkülmas leiduvate mustikatega (neid pole vaja muide eelnevalt sulatada) ära kasutada ka kamajahu, et siis selline traditsiooniliselt kokkusobiv kooslus.


Tainas:

4 muna

1,5 dl suhkrut

0,75 dl nisujahu

2 sl maisitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

200 ml vahukoort

300 g vanilli kohupiimakreemi

3 sl suhkrut

2 sl kamajahu

300-400 ml mustikaid

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja lisa ettevaatlikult munavahule. Sega läbi ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Lase biskviidil natuke jahtuda ja kummuta ta seejärel teisele suhkruga üle puistatud küpsetuspaberile. Täidise tegemiseks vahusta koor suhkruga, lisa kohupiimakreem ja kamajahu, sega läbi. Tõsta kreem täiesti jahtunud biskviidile, puista üle mustikatega ja keera küpsetuspaberi abil rulli. Tõsta kook külma imbuma (kõige parem oleks kuni järgmise päevani).

No comments:

Post a Comment