Mõnusalt šokolaadine kook, mis kõige paremini maitseb kindlasti koos jäätisega. Kook peaks peale küpsetamist seest veidi tainane jääma, et ta hiljem oma mahlakust ei kaotaks. Siin toodud kogused sobivad 40 x 35 cm ahjuvormi korral.
200 g tumedat šokolaadi
5 muna
4 dl suhkrut
4,5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
5 sl kakaopulbrit (tumedat)
näpuotsaga soola
2 dl vett
300 g võid
Serveerimiseks:
jäätist
Sulata või ja jäta jahtuma. Sega ühes kausis kuivained: jahu, küpsetuspulber, kakao, sool. Teises kausis vahusta munad suhkruga, seejärel lisa kuivainesegu ettevaatlikult munavahu hulka. Lisa vesi ja sulatatud või. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (40 x 35). Puista peale jämedalt hakitud šokolaad. Küpseta 200 kraadi juures ca 10-12 minutit. Proovi tikuga küpsust, kook peaks jääma seest veidi tainane. Lase koogil maha jahtuda, lõika meelepärase suurusega ruudud ja serveeri koos jäätisega.
Friday, October 28, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment