Monday, November 21, 2011

Ahjukana õuna-ploomi täidisega

Tegin kanale seekord kerge soja-mee marinaadi ja jätsin liha 24 tunniks seisma, selle ajaga olid maitsed mõnusalt lihasse imbunud. Serveerisin praadi koos tüümiani-kartulite ning ahjuköögiviljadega.



1 puhastatud broiler

meresoola

pipart

Marinaad:

2 sl sojakastet

2 sl viinamarjaseemne õli

2 tl mett

1 suurem küüslauguküüs

Täidis:

1 suurem hapu õun

12 kuivtatud ploomi

Sega omavahel sojakaste, õli, vedel mesi ja purustatud küüslauk. Tükelda ploomid ja kooritud õun kuubikuteks. Hõõru kana mõlemalt poolt meresoola ja purustatud pipraga. Aseta kausi (või karbi ) põhja toidukile, tõsta kana selle peale. Täida kana ploomi-õuna seguga ja vala üle marinaadiga. Keera kana koos marinaadiga toidukilesse ja vaata, et seda igale poole valguks (jätsin kana marinaadi rind allapoole, kuna seal on rohkem liha). Järgmisel õhtul võta kana kilest ja aseta küpsetuskotti rind ülespoole. Lõika kotil üks nurk maha ja aseta ahjuplaadile, küpseta 180 kraadi juures ca 1,5 tundi. Serveeri kana koos lisandite ja täidisega.

No comments:

Post a Comment