
1 puhastatud broiler
meresoola
pipart
Marinaad:
2 sl sojakastet
2 sl viinamarjaseemne õli
2 tl mett
1 suurem küüslauguküüs
Täidis:
1 suurem hapu õun
12 kuivtatud ploomi
Sega omavahel sojakaste, õli, vedel mesi ja purustatud küüslauk. Tükelda ploomid ja kooritud õun kuubikuteks. Hõõru kana mõlemalt poolt meresoola ja purustatud pipraga. Aseta kausi (või karbi ) põhja toidukile, tõsta kana selle peale. Täida kana ploomi-õuna seguga ja vala üle marinaadiga. Keera kana koos marinaadiga toidukilesse ja vaata, et seda igale poole valguks (jätsin kana marinaadi rind allapoole, kuna seal on rohkem liha). Järgmisel õhtul võta kana kilest ja aseta küpsetuskotti rind ülespoole. Lõika kotil üks nurk maha ja aseta ahjuplaadile, küpseta 180 kraadi juures ca 1,5 tundi. Serveeri kana koos lisandite ja täidisega.
No comments:
Post a Comment