Thursday, November 24, 2011

Täidetud munad

Päris ausalt öeldes polnud ma täidetud mune enne selle aasta oktoobrit mitte kunagi ise teinud ja nüüd ma ei saa aru miks. Maitsevad need suupisted mulle küll ja lihtne on teha ka. Muna koorimise puhul avastasin ka, et kui munad peale keetmist kohe külma vette panna ja neid hoida seal koorimiseni (ehk mitte vahepeal lasta ära kuivada), siis tuli koor ka väga kergelt lahti ja ei pidanud sellega palju vaeva nägema. Retsepti leidsin seekord nami-namist ja kasutasin taaskord kerget majoneesi ja sinepiks magusat sinepit, kui kange sinepiga teha, siis ilmselt võiks seda vähem panna kui 2 teelusikat. Pildi tegi R. Lohu.



6 keedetud muna

50 g toasooja võid

2 sl (Salvesti kerget) majoneesi

2 tl magusat sinepit

soola

musta pipart

Kaunistuseks:

jõhvikaid

Jahuta ja koori keedetud muna. Lõika muna seejärel pikuti pooleks ja eemalda munakollased. Aseta need koos pehme võiga taldrikule ja töötle kahvliga peeneks (võib ka läbi sõela suruda või saumiksriga peenestada). Lisa majonees ja sinep. Maitsesta soola ja musta pipraga. Tõsta segu tordipritsi ja täida munapoolikud. Kaunista jõhvikatega.

No comments:

Post a Comment