Tuesday, June 28, 2016

Röstitud peedi - fetajuustu salat

Et juuni on meil hullumeelne kuu olnud, siis polegi pikka aega siia midagi kribama jõudnud ja ausalt öelda pole olnud ka mahti väga midagi uut katsetada. Aga et kõige selle tohuva-pohu sees tuli mulle ka üks koostöö pakkumine, siis eelmine nädal võtsin ennast kokku ja tegin paar uut retsepti. Siin siis on üks suvine salat, mis sobib hästi niisama söömiseks või grilli kõrvale serveerimiseks. Kui tahta natuke toekamat kõhutäit, siis võib salatisse lisada ka kinoad, kuskussi vms.


400 g keedetud või aurutatud peeti

oliiviõli

pune

meelepärast salatit (näiteks beebispinatit)

400 g kirsstomateid

50 g kreeka pähkleid

1 tops fetajuustu tükke soolvees ( basiiliku ja punega)

soola

palsamiäädika glasuuri

Lõika peedid kuubikuteks, aseta ahjuvormi, piserda üle oliiviõliga, maitsesta punega ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit. Aseta kaussi salat, poolitatud kirsstomatid, hakitud kreeka pähklid, nõrutatud juust ning jahtunud peet. Maitsesta soolaga ning nirista üle oliiviõli ja palsamiäädika glasuuriga.

No comments:

Post a Comment