Monday, December 28, 2009

Porgandi-toorjuustukook

Pühad peetud, on aega ka siia natukene kribada. Küpsetatud sai sel aastal omajagu, kuna otsustasin ka osadesse kingitustesse söödavaid üllatusi pakkida. Jõululaupäeva õhtuks tegin porgandi-juustukooki, millele annavad mõnusa pühademeki suurepärased maitseained ning mahlasust lisab porgand. Peale otsustasin kerge glasuuri teha, et anda koogile väheke talvist/lumist ilmet.
Foto: K. Kõiv

Taigen:

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

2 dl suhkrut

2 tl kaneeli

1/4 tl jahvatatud ingverit

1/4 tl jahvatatud nelki

2 dl riivitud porgandeid

0,5 dl tumedat siirupit

1 dl õli

2 dl hapukoort

2 muna

Täidis:

500 g maitsestamata toorjuustu

1 dl hapukoort

2 muna

1 dl suhkrut

Glasuur:

100 g maitsestamata toorjuustu

2 dl hapukoort

3 sl suhkrut

Sega omavahel kuivained (jahu, küpsetuspulber, sooda, suhkur, maitseained). Koori ja riivi porgand. Sega omavahel riivitud porgand, siirup, õli, hapukoor ja munad. Vala segu jahusegusse ja sega ühtlaseks. Täidise tegemiseks sega omavahel kõik täidise ained. Vooderda lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga. Vala taigen vormi ja kata ettevaatlikult täidisega. Sega kaks tainast omavahel kergelt hambatikuga läbi. Küpseta 175-kraadises ahjus vähemalt 1 tund või seni kuni kook on keskelt korralikult läbi küpsenud. Lase koogil jahtuda ja lase külmkapis üleöö taheneda. Enne serveerimist kata kook glasuuriga (selleks sega kõik glasuuri koostisosad), kaunista kaneelikoortega.

No comments:

Post a Comment