Põhi:
2,5 dl jahu
75 g võid
50 g riivjuustu
1 sl külma vett
0,5 tl soola
Täidis:
450 g viilutatud porrut
50g võid
4 dl piima
1 sl jahu
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
300 -400 g kanafileed
1,5 dl riivjuustu
1 muna
0,25 tl Cayenne pipart
võid praadimiseks
Hõõru või jahuga, lisa juust ja sool. Sega vähehaaval vett juurde, kuni tainas on rullimiseks sobilik. Hoia tainast umbes 20 minutit külmas. Prae porrulõike umbes 10 minutit võis. Vala porrust eraldunud vedelik väiksesse kaussi. Lõika kanafilee tükkideks ja prae läbi. Rulli tainas lahti ja pane võitatud 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Sulata pannil või, lisa piim ja jahu ning keeda vaiksel tulel pidevalt segades parajaks kastmeks. Sega juurde maitseained. Pane pirukapõhjale porru ja praetud kanafilee. Vala porrust eraldunud vedelik kastmesse, lisa 3/4 riivjuustust ning muna, sega hoolikalt. Vala kaste pirukale, puista peale ülejäänud riivjuust ja Cayenne pipar. Küpseta veel ca 30 minutit.
No comments:
Post a Comment