Friday, November 5, 2010

Kana-porrupirukas

Mõnusalt mahlane pirukas, mis peaks eriti hästi meeldima porrusõpradele, kuna sisaldab antud aiasaadust päris ohtralt.


Põhi:

2,5 dl jahu

75 g võid

50 g riivjuustu

1 sl külma vett

0,5 tl soola

Täidis:

450 g viilutatud porrut

50g võid

4 dl piima

1 sl jahu

1 tl soola

0,5 tl musta pipart

300 -400 g kanafileed

1,5 dl riivjuustu

1 muna

0,25 tl Cayenne pipart

võid praadimiseks

Hõõru või jahuga, lisa juust ja sool. Sega vähehaaval vett juurde, kuni tainas on rullimiseks sobilik. Hoia tainast umbes 20 minutit külmas. Prae porrulõike umbes 10 minutit võis. Vala porrust eraldunud vedelik väiksesse kaussi. Lõika kanafilee tükkideks ja prae läbi. Rulli tainas lahti ja pane võitatud 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Sulata pannil või, lisa piim ja jahu ning keeda vaiksel tulel pidevalt segades parajaks kastmeks. Sega juurde maitseained. Pane pirukapõhjale porru ja praetud kanafilee. Vala porrust eraldunud vedelik kastmesse, lisa 3/4 riivjuustust ning muna, sega hoolikalt. Vala kaste pirukale, puista peale ülejäänud riivjuust ja Cayenne pipar. Küpseta veel ca 30 minutit.

No comments:

Post a Comment