Meie tirtsude selle-aastane sünnipäevatort. Pipi on väga pop hetkel!
3,5 kg-se tordi tegemine:
6 pakki Kalevi vaniljeküpsiseid
250 ml piima
2 tl vanillisuhkrut
600 g kohupiimapastat
800 ml vahukoort
100 g valget šokolaadi
1 purk virsikukompotti
4 banaani
300 g marstipani
toiduvärve
suhkrut
Kõigepealt tee ettevalmistused: riivi šokolaad peeneks, lõika virsikutest õhukesed viilud ning koori ja viiluta banaanid, sega piim vanillisuhkruga. Kreemi tegemiseks vahusta 600 ml vahukoort paari supilusika suhkruga ning lisa kohupiimapasta ja riivitud šokolaad, sega ühtlaseks (vajadusel maitsesta suhkruga). Võta 30 küpsist (mina laon 5 x 6 küpsist plaadile ja saan ca 3,5 kg kaaluva tordi), leota neid ükshaaval vaniljepiimas ja lao alusele. Seejärel kata küpsised õhukese kreemikihiga (kasutan spaatlit või tordilabidat), siis lao kiht viilutatud virsikuid ning nende peale taas kiht kreemi. Siis taas küpsisekiht, kreemikiht ning seekord banaanid ja uuesti kreemikiht. Lõpuks siis tuleb laotada kolmas kiht piimas leotatud küpsised ning selle peale taaskord õhuke kreemikiht. Edasi tuleb martsipani rullimine, joonistamine ning pritsi abil vahukoorega kaunistamine, sellest pikemalt edaspidi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment