Monday, November 29, 2010

Küpsisetort martsipanist kattega "Pipi"

Meie tirtsude selle-aastane sünnipäevatort. Pipi on väga pop hetkel!



3,5 kg-se tordi tegemine:

6 pakki Kalevi vaniljeküpsiseid

250 ml piima

2 tl vanillisuhkrut

600 g kohupiimapastat

800 ml vahukoort

100 g valget šokolaadi

1 purk virsikukompotti

4 banaani

300 g marstipani

toiduvärve

suhkrut

Kõigepealt tee ettevalmistused: riivi šokolaad peeneks, lõika virsikutest õhukesed viilud ning koori ja viiluta banaanid, sega piim vanillisuhkruga. Kreemi tegemiseks vahusta 600 ml vahukoort paari supilusika suhkruga ning lisa kohupiimapasta ja riivitud šokolaad, sega ühtlaseks (vajadusel maitsesta suhkruga). Võta 30 küpsist (mina laon 5 x 6 küpsist plaadile ja saan ca 3,5 kg kaaluva tordi), leota neid ükshaaval vaniljepiimas ja lao alusele. Seejärel kata küpsised õhukese kreemikihiga (kasutan spaatlit või tordilabidat), siis lao kiht viilutatud virsikuid ning nende peale taas kiht kreemi. Siis taas küpsisekiht, kreemikiht ning seekord banaanid ja uuesti kreemikiht. Lõpuks siis tuleb laotada kolmas kiht piimas leotatud küpsised ning selle peale taaskord õhuke kreemikiht. Edasi tuleb martsipani rullimine, joonistamine ning pritsi abil vahukoorega kaunistamine, sellest pikemalt edaspidi.

No comments:

Post a Comment