Monday, February 21, 2011

Kartulisalat

Eile tegin kartulisalatit ja esimest korda oli mul meeles toiduainete kogused ka üles kirjutada. Keeduvorsti meie külmkapist ei leia, aga vot selle salati sees meeldib mulle vorst rohkem kui sink. Kui salatit mõne liharoa kõrvale serveerida, siis jätan vorsti/singi üldse välja. Salati tegemisel kasutan Salvesti salatiporgandit, mis annab hea mahlasuse ja samas jääb porgandi koorimise, keetmise, tükeldamise vaev ära.


Antud kogustest saab sellise kausitäie.




4-5 suuremat kartulit

3 muna

250 g vorsti või sinki

1/2 pikka kurki

200 g konservherneid

200 g konservporgandeid

soovi korral 1 hapukas õun)

250 g hapukoort

150 g majoneesi

soola

rohelist sibulat

(tomat)

Keeda kartulid koos koorega pehmeks (ära üle keeda) ja jahuta. Keeda munad kõvaks (10 minutit), jäta külma vette jahtuma. Lõika vorst ja kooritud kurk kuubikuteks. Koori kartulid ja munad ning tükelda samuti kuubikuteks. Nõruta herned ja porgandid sõelal. Sega hapukoor ja majonees ühtlaseks kastmeks. Sega suuremas kausis kartuli- , muna- , vorsti-, kurgi-, porganditükid, herned ja kaste kokku ning maitsesta soolaga. Kaunista rohelise sibula ja tomatiga.

No comments:

Post a Comment