Üks magustoit, mida tehes, süües ja mille lõhna tundes meenub alati mu vanaema hubane köök. See on üks lihtsamaid toite, mida seal pakuti, ent ometi oli see lapsepõlves suur lemmik, kuigi ka saiakeste/pirukate küpsetamise peale oli vanaema meister. Isegi nõu, mida ma saiavormi tegemiseks kasutan on pärit sellest köögist. Saiavorm on pealt krõbe ja seest mahlane ning pehme, külma piimaga on see toit lausa suussulav.
12 viilu saia
1,5 dl hapukoort
2 tl kakaod
3 tl suhkrut
õunamoosi
kaneeli
250 ml piima
1 muna
1 sl suhkrut
Lõika sai kuubikuteks. Aseta 1/3 nendest väikse ahjuvormi põhja. Sega hapukoor kakao ja suhkruga ja vala saadud segu vormi. Kata järgmise kolmandikuga saiast. Tõsta kuubikutele õunamoosi, mille peale raputa kaneeli. Viimaseks kihiks jääb jälle sai. Klopi muna suhkruga lahti, lisa piim ja sega läbi. Vala muna-piimasegu ühtlaselt saiale (vajadusel tee vormiäärtesse kahvliga ruumi, et piim allapoole ka vajuks). Küpseta 200 kraadises ahjus, kuni sai on pealt pruun ja piim hangunud (ca 30 minutit). Serveeri piimaga.
No comments:
Post a Comment