Risoto tegemise põhinipp on pidev segamine, tänu sellele jääb tulemus meeldivalt kreemjas. Traditsiooniliselt ei lisata merandidega variandile parmesani, ent kui soovi on võib seda riivitud kujul toidule juurde segada mõned minutid enne selle valmimist (sel juhul tuleks ka puljongi kogust suurendada). Kuna kasutasin pudruriisi, siis seda soovitatakse enne pannile panekut külma veega loputada, et üleliigset tärklist eemaldada.
1 spl võid
1 punane sibul
1 väiksem suvikõrvits
250 ml pudruriisi
750 ml köögiviljapuljongit
125 ml valget veini
250 g kooritud krevette
(soovi korral 250 g sinikarbiliha)
koriandrit
soola, musta pipart
Aseta riis külma vette 5-10 minutiks ligunema. Koori ja haki sibul, ning lõika suvikõrvits kuubikuteks. Sulata sügavas pannis või ning prae sibul kergelt läbi. Nõruta riis ning vala pannile, lisa ka suvikõrvitsatükid. Prae veel 1-1,5 minutit. Seejärel hakka puljongit vähehaaval pannile lisama, samal ajal pidevalt segades, nii et riis oleks koguaeg vedelikuga kaetud. Vahepeal vala puljongi asemel valget veini. Jätka puljongi lisamist seni, kuni riis on al dente ja mõnusa kreemja kastmega ( see võtab aega umbes 20-25 minutit). Lisa sulanud krevetid (soovi korral ka sinikarbiliha) toidule vahetult enne selle valmimist. Viimasena maitsesta risoto soola, musta pipra ja hakitud koriandriga.
Tuesday, May 31, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment