Monday, May 2, 2011

Lavaširull

Lisan siia kaks erineva täidisega lavaširulli. Seda toitu pakun tihtilugu peolaual suupisteks või teen perele hommikusöögiks. Rullid keeran tavaliselt kokku natuke varem, et nad saaksid külmkapis taheneda. Pasteedirulli idee pärineb ühe sõbra repertuaarist.



Singi-juustutäidisega lavaš :

1 suur õhuke lavaš

1 karp toorjuustu või Merevaiku

1 pott lehtsalatit

1 pakk õhukeseks viilutatud sinki (ca 130 grammi)

150-200 g riivitud juustu

Määri Merevaik või toorjuustu võinoa abil lavašile. Kata pind salati lehtedega ja need omakorda singiviiludega. Ühte äärde võid täidise panemata jätta, see jäta välisküljeks, et kokku keerates rull ilusti koos püsiks. Raputa singile riivjuustu ja keera lavaš tihedalt rulli. Kata tulemus toidukiljega ja hoia serveerimiseni külmkapis. Vahel olen rulli korraks ka enne külalistele pakkumist ahju pannud, et riivjuust natuke sulama hakkaks, aga siis tuleb kindlasti jälgida, et lavaš ahjus kõvaks ei tõmbuks.

Pasteeditäidisega lavaš:

1 suur õhuke lavaš

1 karp Merevaiku või toasooja võid

2 väiksemat karpi kvaliteetset pasteeti

1 pott Frillice salatit

1 purk Felixi võileivakurki


Määri Merevaik (või) võinoa abil lavašile, kata pind sama tehnika abil pasteediga. Pasteedi peale laota salatilehed. Salatilehtedele laota hapukurkiviilud (pikkupidi). Nüüd rulli lavaš alt üles tihedalt kokku ja kata toidukilega. Hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

No comments:

Post a Comment