Wednesday, August 31, 2011

Ploomi-mandlipirukas


Praegusel hooajal meie kodus väga populaarne kook, kuna ploome tuleb uksest ja aknast. Pirukas jäi mõnusalt mahlane ja ploomide hapukus sobis hästi kreemja täidise ning mandlilaastudega kokku.



Põhi:

125 g võid

0,5 dl suhkrut

1 dl grahamjahu

2 dl nisujahu

Täidis:

2,5 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit

1 muna

0.5 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

ca 20 ploomi

1 dl mandlilaaste

Sega või, suhkur ja jahud. Suru tainas ümara koogivormi põhja ja äärtele. Klopi muna lahti, sega juurde hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Kalla segu koogi põhjale. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lao ploomid täidisele kumer pool ülal.Puista pirukas üle mandlilaastudega ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

No comments:

Post a Comment