Monday, August 15, 2011

Purukook mustsõstardega

Imelihtsalt valmiv klassikaline purukook, mille sisse sobivad hästi praeguse hooaja marjad (mustsõstrad). Tulemus jääb krõbe ning kergelt hapukas, mistõttu soovitan seda serveerida jäätisega. Jäätise magusus ja koogi hapukus tasakaalustavad üksteist suurepäraselt.



150 g toasooja võid

1 dl suhkrut

1 munakollane

4,5 dl nisujahu

6-7 dl mustsõstraid

0,5 sl maisitärklist

2 sl suhkrut

Serveerimiseks:

jäätist

Vahusta toasoe või ja suhkur miksriga. Vala juurde munakollane ja vahusta veel. Lisa jahu ja näpi tainas purutaoliseks massiks. Laota natuke vähem kui 2/3 taignast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi, suru käega ühtlaseks. Sega marjad maisitärklise ja suhkruga ning laota taignale. Kata kook ülejäänud puruga. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit kuni kook on pealt ilusti kuldne. Serveeri jahtunud kooki (vanilje) jäätisega.

No comments:

Post a Comment