Monday, August 29, 2011

Spagetti Bolognese

See väikeste muudatustega retsept pärineb Jamie repertuaarist. Olen päris mitmest kohast lugenud, et itaalia perenaised alustavad selle kastme keetmisega kohe peale hommikusööki, sest nii saavutab toit lõunaks oma parima maitse. Selle pasta valmistamine on väga lihtne, kuid aega kulub just kastme keetmisele omajagu. Seega argiõhtul on päris piin tühja kõhuga podiseva panni kõrval seista, hõrkusid lõhnasid tunda ja oodata.


2 paksemat peekoniviilu

2 tl punet

1 suurem sibul

2 küüslauguküünt

2 sellerivart

1 suurem porgand

400 g hakkliha

800 g purustatud tomateid

400 ml vett

soola, musta pipart

värsket basiilikut

riivitud parmesani

oliiviõli

spagette

Lõika peekonist kuubikud, haki sibul, küüslauk, seller väikesteks tükkideks, riivi porgand. Prae peekonit ja pune kõrgete äärtega pannil, kuni esimene on kergelt pruunikas. Lisa sibula-, küüslaugu-, selleri-, ja porganditükid, prae mõned minutid, kuniks aedviljad on kergelt pehmed ja kuldsed. Lisa hakkliha (pruunista liha koos aedviljadega kergelt läbi), purustatud tomatid ja vesi. Maitsesta soola, pipra ja hakitud basiilikuga. Hauta kastet ca 1 tund. Keeda spagetid soola ja õliga maitsestatud vees vastavalt juhendile. Tõsta taldrikule kuhi pastat, selle peale pane kastet ning kõige peale riputa riivitud juustu.

No comments:

Post a Comment