See kook ei ole samasugune nagu poes müüdav pruunide põhjadega kook ja selleks, et põhjad liiga paksud ei oleks tuleb kindlasti kasutada ahjusuurust küpsetusplaati. Samas selle koogi tegemine on väga lihtne ja see kannab samuti meekoogi nime.
Tainas:
4 muna
1 dl vedelat mett
0,5 tl soodat
6 dl nisujahu
1 dl piima
Kreem:
700 g hapukoort (20%)
1 dl suhkrut
Kaunistuseks:
2 sl suhkrut
200 g hapukoort
Demerara suhkrut
Vahusta toasoojad munad suhkruga, nirista vähehaaval juurde mesi. Lisa soodaga segatud jahu ja seejärel piim, sega tainaks, mis peab jääma suhteliselt vedel. Määri kolmandik sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures ca 10 minutit (kuni pruunistumiseni). Tõsta koos paberiga plaadilt ja lõika pooleks. Korda tegevust ülejäänud taignaga (kokku peab tulema 6 kihti). Lase biskviidil täielikult jahtuda. Moodusta kihiline kook, määrides kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort. Kata kilega ja hoia järgmise päevani külmas. Enne serveerimist määri peale suhkruga segatud hapukoor, kaunista Demerara suhkruga.
No comments:
Post a Comment