Sunday, March 20, 2011

Mee-biskviitkook

Üks päev meenus, et tegin kunagi meekooki ja et ees oli küllaminek, siis otsisin retsepti välja. Põhjade küpsetamine on veidi tüütu (tuleb teha 3 suurt põhja), samas kreem valmib imelihtsalt ja sealjuures soovitan hapukoorega mitte kokku hoida, vaid pigem natuke rohkem panna, kui retseptis ettenähtud. Kook tahab kindlasti külmas üleöö imbuda, seetõttu tuleks ta eelneval päeval valmis teha.
See kook ei ole samasugune nagu poes müüdav pruunide põhjadega kook ja selleks, et põhjad liiga paksud ei oleks tuleb kindlasti kasutada ahjusuurust küpsetusplaati. Samas selle koogi tegemine on väga lihtne ja see kannab samuti meekoogi nime.


Tainas:

3 dl suhkrut

4 muna

1 dl vedelat mett

0,5 tl soodat

6 dl nisujahu

1 dl piima

Kreem:

700 g hapukoort (20%)

1 dl suhkrut

Kaunistuseks:

2 sl suhkrut

200 g hapukoort

Demerara suhkrut

Vahusta toasoojad munad suhkruga, nirista vähehaaval juurde mesi. Lisa soodaga segatud jahu ja seejärel piim, sega tainaks, mis peab jääma suhteliselt vedel. Määri kolmandik sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures ca 10 minutit (kuni pruunistumiseni). Tõsta koos paberiga plaadilt ja lõika pooleks. Korda tegevust ülejäänud taignaga (kokku peab tulema 6 kihti). Lase biskviidil täielikult jahtuda. Moodusta kihiline kook, määrides kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort. Kata kilega ja hoia järgmise päevani külmas. Enne serveerimist määri peale suhkruga segatud hapukoor, kaunista Demerara suhkruga.

No comments:

Post a Comment