Wednesday, March 16, 2011

Peedikook

Taaskord üks kook, mille tegemist ammu planeerisin aga kohati ka pelgasin. Tulemus mulle endale täitsa meeldis, aga järgmine kord asendan kindlasti osa õlist maitsestamata jogurti või hapukoorega. Peet hoiab koogi mahlase ja sobib imehästi pähklitega kokku. Muidugi on harjumatu peedist kooki süüa, ent mina sellist peedile spetsiifilist maitset ei tundnudki.


4 dl nisujahu

3,5 dl suhkrut

0,5 tl soola

1 tl soodat

1 sl kaneeli

1 tl hakitud muskaatpähklit

3,5 dl rapsiõli (soovitan 2 dl asendada maitsestamata jogurti või hapukoorega)

3 muna

3 dl riivitud peeti

2,5 dl hakitud kreeka pähkleid

Glasuur:

200 g maitsestamata toorjuustu

0,5 sidruni mahl

tuhksuhkrut

Sega omavahel kuiained, lisa õli ja munad ning sega ühtlaseks tainaks. Lisa hakitud pähklid ja peenelt riivitud peet. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderatud ümarasse koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Võta välja ja jäta rätiku alla jahtuma. Vahusta toasoe toorjuust sidrunimahla ja tuhksuhruga (lisa seda maitse järgi) ning määri glasuur jahtunud koogile.

No comments:

Post a Comment