Sunday, March 6, 2011

Vastlakuklid 2

Selle aasta vastlakuklite täidiseks oli meie peres valge šokolaad ja vahukoor. Šokolaadi võib vahustatud koore sisse riivida (sel juhul pole vaja suhkrut kasutada) või valada sulatatud šokolaadi sügavamalt uuristatud kuklite sisse vahukoore alla peitu. Kukleid küpsetasin see aasta väiksema koguse, antud retseptist valmis 12 saiakest.



2,5 dl käesooja piima

25 g presspärmi

1 toasoe muna

0,5 tl soola

1 dl suhkrut

6-7 dl nisujahu

(soovi korral 0,5 tl kardemoni)

90 g toasooja võid

Täidis:

2 dl vahukoort

50 g valget šokolaadi

Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks. Klopi muna eraldi kausis kergelt kahvliga lahti. Lisa taignale suhkur, pool munast, sool, ülejäänud piim ja 3 dl jahu ning sega mõned minutid. Sega hulka veel ca 3 dl jahu ( ca 1 dl jääb abiks kuklite vormimisel). Kõige lõpuks pane hulka pehme või ja sõtku kuni tainas on sile ja ühtlane ning lööb kausi küljest lahti. Riputa peale väheke jahu, kata tainakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta 1 tunniks kerkima (selleks sobib hästi korraks 50 kraadini soojendatud ahi). Raputa lauale väheke jahu, kalla tainas välja ja sõtku kergelt läbi. Vormi tainast 12 kuklit ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 15 minutiks kerkima, kata rätikuga. Määri kukleid lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 12-14 minutit. Lase kuklitel täiesti jahtuda. Lõika noaga ülemine osa õhukeselt ära, täida koore-šokolaadi seguga ja aseta kaas peale.

No comments:

Post a Comment