Friday, March 4, 2011

Kartuli-forelliroog

Üks hästi lihtne toit, mille ettevalmistus siiski mõningast aega nõuab (kala puhastamine ja kartuli koorimine, tükeldamine). Olen proovinud nii- ja naapidi, aga ei oskagi öelda, kas lihtsam on keeta koorega kartulid valmis, neil jahtuda lasta ja siis koorida ja tükeldada või koorida ja tükeldada kartul juba enne keetmist, viimase eelis on see, et pole vaja oodata kartuli jahtumist. Suvel on seda sööki hästi mõnus ka grilli peal teha. Siinsest kogusest sain 3 portsu sööki.

6 kartulit

400-500 g kuumsuitsu forelli

hakitud tilli

100 g maitserohelisega toorjuustu

kohvikoort

sidruniga kalamaitseainet

soola

õli

Koori ja tükelda kartulid ning keeda pehmeks (mitte pudruks). Puhasta kala. Rebi 3 vähemalt A4 suurust fooliumitükki. Määri fooliumile natuke oliiviõli aseta selle peale kiht kartulit, puista kergelt soolaga üle, seejärel kiht kalatükke, mida maitsesta kalamaitseaine ja tilliga ning taas kiht kartulit, millele raputa taas natuke soola. Viimaseks kihiks jääb toorjuust, mida aseta kartulile väikse lusika abil. Vala kogu kupatus üle törtsu kohvikoorega. Sulge foolium pealt ja tõsta ahjuplaadile, küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni juust hakkab sulama.

No comments:

Post a Comment