Tuesday, March 31, 2009

Brokoli-peekonipirukas

Seda pirukat küpsetas aastaid tagasi üks soomlasest peretuttav, meil valitses siis poodides veel tühjus ja brokoli tundus tõeliselt eksootilisena. Viimase hõrgu lihvi annab tüümian, mis on minu meelest üks parimaid ürte. Originaal põhja võib vabalt asendada millegi tavalisemaga, ent mina panen kirja retsepti, mis tookord Soomest naastes paberitükile kirjutanud olin.



Põhi:

100 g võid

2 dl jahu

1 dl kartulipudrujahu (nt Felix)

1 tl küpsetuspulbrit

o,5 tl soola

2 dl riivjuustu

1 dl vett

Täidis:

1 brokoli

170 g peekonit (võib asendada singiga)

100 g sinihallitusjuustu

Kate:

3 dl hapukoort

3 muna

2 tl kuivatatud tüümiani

musta pipart

200 g riivjuustu

Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja sool. Haki hulka või ning murenda näppude vahel purutaoliseks massiks, lisa vesi ja sõtku ühtlaseks, viimasena lisa riivjuust. Suru tainas võitatud ahjuvormi põhja ja seintele. Keeda brokoli õisikud peaaegu pehmeks ja laota tainale. Tee sama ka hakitud peekoni ja sinihallitusjuustuga. Klopi munad lahti, lisa hapukoor, tüümian ja pipar (soovi korral maitsesta soolaga). Kalla segu täidisele ja raputa üle riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Mina kasutan sellist keskmist ahjuvormi, kui suuremat plaati kasutada tuleks kindlasti suurendada katte ainete kogust.

No comments:

Post a Comment