Sunday, March 22, 2009

Kanapirukas sinihallitusjuustuga

Olen küpsetanud erinevaid kanapirukaid , ent see, kus sees on lisaks kanale ka sinihallitusjuustu ja ananassi on kindlasti midagi minu maitsele. Serveerin seda tavaliselt toorsalatiga, seetõttu sobib pirukas oivaliselt ka õhtusöögiks.


Põhi:

150 g võid

3,5 dl jahu

0,5 tl soola

2 spl vett

Täidis:

1 pakk Talleggi kanafileed sidruni marinaadis

1 sibul

1 punane paprika

1 väike purk ananassitükke

100 g sinihallitusjuustu

2 dl vahukoort

1 muna

2 dl riivjuustu


Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks, lisa vesi ja sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud ümara koogivormi põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas. Lõika kanafilee kuubikuteks ja pruunista pannil väheses õlis. Lisa hakitud sibul ja paprika ning prae 5 minutit. Seejärel tõsta pann tulelt, sega juurde nõrutatud ananassikonserv, peenestatud sinihallitusjuust, vahukoore-muna segu ja riivjuust. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit, vala peale täidis ja küpseta veel 20 minutit (mina olen küpsetanud isegi 30-40 minutit, et täidis ilusti ära hanguks).

No comments:

Post a Comment