Sunday, March 15, 2009

Valge šokolaadi juustukook

Et nädalavahetusel sai sõprade juures käidud, oli taas põhjust külakosti küpsetada. Seekord valisin lihtsa toorjuustu koogi, mida on suvel ideaalne eestimaiste maasikatega kaunistada. Selle retsepti sain aastaid tagasi ja peale seda algas minu kooginduses nn toorjuustu-ajastu. Kooki on lihtne valmistada, ainuke asi, mida kindlasti jälgida on see, et šokolaadi temperatuur oleks sama, mis teistel koostis-osadel. See kook meeldib nii suurtele kui väikestele magusasõpradele ja muidugi tõelist naudingut pakub see valge šokolaadi austajatele.


Põhi:

500 g toorjuustu

1 tl sidrunimahla

125 ml suhkrut

200 g valget šokolaadi

200 ml hapukoort (20%)

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

Kate:

250 ml hapukoort

2 sl suhkrut


Vahusta toorjuust, suhkur ja sidrunimahl. Lisa veevannil sulatatud šokolaad, hapukoor, munad ja vanillisuhkur. Sega hästi läbi ja vala tainas võiga määritud (või küpsetuspaberiga vooderdatud) ümarasse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit, alanda temperatuuri 125 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Sega hapukoor ja suhkur, määri koogile ja küpseta veel 10 minutit. Lase koogil jahtuda ja tõsta vähemalt 5-ks tunniks külmkappi (tavaliselt lasen üleöö seista). Kaunista puuviljade või riivitud valge šokolaadiga.

2 comments:

  1. Ma juba tükk aega seda kooki vaadanud ja nüüd lõpuks proovisin ära. Algul oli jube harjumatu, et koogil pole põhja, aga maitse oli super hea. Minu esimene toorjuustust tehtud kook.

    Väga hea!!!

    ReplyDelete
  2. Minu esimene toorjuustust tehtud kook oli see ka ;)

    ReplyDelete