
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid
Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
3 dl suhkrut
500 g tükeldatud kõrvitsat
2 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
4 muna
Peale:
2,5 dl hapukoort
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistamiseks:
kreeka pähkleid
Hauta kõrvits pehmeks ja püreeri. Kuumuta ahi 200 kraadini. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ja suhkruga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga tordivormi põhja. Küpseta põhja 10 minutit. Vahusta suures kausis toorjuust ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, hapukoor, vanillisuhkur, kaneel ja sool. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund. Vahusta omavahel hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Määri segu koogile ja küpseta veel 5 minutit. Jahuta vormis, enne serveerimist hoia vähemalt 6 tundi kuni üleöö külmkapis.
Lõikasin lahti 50 kg kõrvitsa ja sellest sai ikka hirmus palju materjali, ka see kook! Lisasin kattele riivitud sidrunikoort ja veidi viskit:) Vähendasin suhkrukoguseid kõigis kolmes osas. Igatahes tulemus sai väga hea! Suus sulav:) Pähkleid polnud, serveerisin mustasõstramoosiga. Midagi särtsakat teeb lõpptulemuse perfektseks. Aitäh.
ReplyDeleteMaret