Et külaliste sooviks oli midagi kerget, mõtlesin esialgu õuna-rabarberi kookide peale, ent kuna aastaaeg neid küpsetisi ei soosi, jõudsin mangoni, mida iga kell meie poodidest konservina saada on. Tulemus jäi mahedamaitseline ja isegi "mittemangosõbrale" sobilik (mango maitse ei olnud väga intensiivne).
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
75 g võid
Kate:
400 g maitsestamata toorjuustu
400 g kohupiimapastat
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
1 sl kartulijahu
2 väikest purki (kokku 840 g) mangokompotti
1 väikse sidruni mahl
Kaunistuseks:
1 väike purk mangokompotti
Purusta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu võitatud lahtikäiva koogivormi põhja. Vahusta toesoe toorjuust suhkrutega ning kohupiimapastaga. Lisa mikserdamist jätkates ükshaaval munad ja kartulijahu. Püreesta nõrutatud mangod. Lisa mangopüree toorjuustuvahule koos sidrunist pressitud mahlaga. Vala kate põhjale ja küpseta 160 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit. Lase täielikult vormis jahtuda ja seejärel tõsta külma tarduma (vähemalt 4 tundi). Kaunista pealt tükeldatud mangoga.
Tuesday, March 31, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tere, Helena! Tuli välja, et rääkisin Sinuga täna dr Muuk-Adrati ukse taga paar sõna juttu :) Tore teada, et siinsamas Viimsiski on noori kokkamishuvilisi emmesid :)
ReplyDeletePille (Nami-Nami)
Nii... nüüd on siis "mittemangosõbra" saladus ka paljastatud. ;))
ReplyDeleteAga kook oli tõsiselt hea. Kui juurde pakuti, siis ei suutnud kohe kuidagi ära öelda.
Nüüd jään ootama liharoogade katsetusi. Grillihooaeg on ju juba käes ;)
Sa jõudsid ette selle koogi tegemisega. Ma plaanisin seda just teha Rommi 6 kuuks saamise puhul. Sinu kirjelduse järgi tundub kook hea, proovin seda kindlasti :)
ReplyDeleteOii kui vahva...mu esimesed kommentaarid :D:D:D.
ReplyDeletePille - maailm on ikka väike ma ütlen....
Randar - no naine paljastas jah su saladuse ;)
Maris - proovi kindlasti, mõnus mahe kook on (Y).