Eelmisel nädalal küpsetasin suure porgandi ja ananassiga koogi, seda süües meenus miskipärast lapsepõlv, ilmselt tänu sellele, et kook sai kaetud magusa valge glasuuriga, just nii nagu tollel ajal tihtilugu kombeks oli.

200 g võid
2,5 dl suhkrut
3 muna
5 dl peenelt riivitud porgandit
1 väike purk ananassitükke
1 dl ananassikompoti vedelikku või ananassimahla
6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
Glasuur:
2,5 dl tuhksuhkrut
1 dl ananassimahla
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga, lisa sulavõi, riivitud porgand, tillukesteks tükkideks lõigatud ananass ja mahl. Lõpuks lisa ka omavahel segatud kuivained. Laota tainas 30x35 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta alumisel siinil 200 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil leigeks jahtuda. Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur mahlaga, kata kook suure noa abil glasuuriga. Lõika kook tükkideks keeva vette kastetud noaga vahetult enne serveerimist.
No comments:
Post a Comment