Tuesday, April 28, 2009

Kreemjas rabarberipirukas

Nüüd on tõesti kevad, sest esimene kevadekuulutaja ehk rabarberipirukas on ära proovitud. Seekord valisin sellise vähe vürtsikama retsepti, seega ,kes kaneeli või kardemoni ei armasta võib neid vähem panna või asendada leebemate maitseainetega.



Põhi:

2,5 dl nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

2 spl suhkrut

100 g sulatatud võid

Täidis:

500 g rabarberit

1 dl suhkrut

1 tl kaneeli

2 tl kardemoni

1,5 spl nisujahu

2 munakollast

3 dl vahukoort

Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sulatatud või ühtlaseks tainaks. Suru see lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külma. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Koori ja tükelda rabarberid, sega tükid suhkru, kaneeli, kardemoni ja jahuga ning vala vormi. Vahusta munakollased, sega koorega ja vala vormi. Küpseta veel 30 minutit. Täidis peab jääma pehme ja kreemjas. Lase jahtuda, siis pirukas taheneb veidi. Serveerimiseks võib kasutada vanillijäätist.

No comments:

Post a Comment