Monday, April 20, 2009

Kapsapirukas

Kui päris aus olla, siis tegin ma kapsapirukat esimest korda elus, juba retsepti lugedes tundus mulle sellise koguse peale liiga vähe (koguseliselt) maitseaineid, panin suhkrut rohkem, aga ikkagi jäi pirukas minu jaoks natuke "mage", muidu igati mahlane ja väga maitsva põhjaga.



Põhi:

250 g võid

250 g kodujuustu

525 ml jahu

0,5 tl soola

1 tl suhkrut

Kate:

1-1,5 kg värsket kapsast

200 g riivjuustu

4 muna

250 ml hapukoort

1 tl soola

1 tl suhkrut

hakitud tilli

Sega kodujuust, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks, pane see veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks, maitsesta soola, suhkru ja tilliga. Nõruta kapsas sõelal kuivaks, siis suru tainas ahjuplaadi põhjale ja äärtele ning jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Puista üle riivjuustuga. Sega munad ja hapukoor ja vala ühtlaselt kattele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit.

No comments:

Post a Comment