600-700 g kanafileed
õli
1 kanapuljongikuubik
3 dl piima
1 karp kukeseentega Merevaiku
1 karp tomati ja basiilikuga Merevaiku
värsket basiilikut
vett
soola, valget pipart
Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ja prae õli kiiresti läbi. Lisa puljongikuubik ja pisut vett ning hauta kaane all 2-3 minutit. Lisa piim ja merevaik, hauta segades 5 minutit (arvesta, et kaste on tänu juustule kuumana vedelam ja jahtudes pakseneb). Maitsesta kaste natukese soola ja pipraga, viimasena lisa basiilik. Serveerimiseks sobib ideaalselt Basmati riis ja salatiks kasutasin ananassi.
Vot see kaste on meie peres juba lemmik mingi aasta aega vist olnud. Tõeliselt hea :)
ReplyDeleteMerevaik kastmes on hea, tõeliselt hea, ta kohe annab teise maitse, kui koort või hapukoort kasutada. Ja sinna võib juurde lisada mida iganes, seeni, paprikat, tomatit, ananassi jne.Ja kena näeb välja ka!:)
ReplyDeletePolegi ammu seda kastet teinud :P
ReplyDelete