Võileivatort on ideaalne lahendus, kui küllamineku/küllatuleku päeval pole kokkamiseks aega. Tordi saab valmis meisterdada eelmisel õhtul ja külmikus seistes läheb ta ainult paremaks. See konkreetne tort tundus natuke liiga küüslaugune ja seetõttu vahetasin retseptis olnud küüslaugu toorjuustud välja maitserohelisega juustu vastu. Muidu oli maitse rikkalik ja tort hästi läbi imbunud.
27 viilu röstsaia
Juustutäidis:
150 g riivjuustu
2 küüslauguküünt
3 dl majoneesi
Singitäidis:
200 g sinki
4 keedetud muna
0,5 pikka kurki
200 g maitserohelisega toorjuustu
1 dl majoneesi
Peale:
200 g maitserohelisega toorjuustu
2 dl majoneesi
Kaunistamiseks:
kirsstomateid
kurki
riivjuustu
Lõika saiaviiludel serva ära, aseta serveerimisalusele esimene saiakiht (3x3). Sega riivjuust purustatud küüslaugu ja majoneesiga. Määri segu saiakihile, lao peale järgmine kiht saia. Haki sink, munad ja kurk peeneks. Sega toorjuustu ja majoneesiga ning määri saiakihile. Lao peale kolmas kiht saia. Sega omavahel toorjuust ja majonees, kata tort seguga. Kata tort kilega ja hoia külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Kaunista tomatite, kurgi ja juustuga.
Sunday, April 5, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Panin google otsingusse sõna "võileivatort" ja kui tuli sinu lehekülg, siis enam ma otsima ei pidanudki;) Kui retsept juba sinu blogis, siis see peab olema ka väga hea tort!
ReplyDeleteTervitused: Eva-Liisa
Just otsisingi mõnusat lihtsat retsepti. Aitäh! :)
ReplyDeleteSee oli tõesti kõige parem võileivatort, mis ma teinud, söönud. Aitäh :)
ReplyDelete