Thursday, April 23, 2009

Lasanje

Lasanjesid on sadu variante, kuid argiõhtuteks teen tavaliselt hästi lihtsat ühe kastmega lasanjet. Tulemus on siiski maitsev ja itaaliahõnguline.



12 lasanje plaati

1 sibul

500-600 g hakkliha

3 sl jahu

700 ml piima

500 g Pomi tomatipastat

250 g riivjuustu

värsket basiilikut

kuivatatud basiilikut

õli

soola

musta pipart

Pruunista sügaval pannil õlis sibul ja hakkliha. Lisa jahu ja sega kiiresti läbi, lisa piim ja lase kaste keema, seejärel lisa tomatipasta ja kuumuta veidi. Maitsesta soola, pipra ja basiilikutega. Viimasena sega hulka ca 1/5 riivjuustust, sega kuni juust on sulanud. Seejärel võta ahjuvorm ja laota põhja kiht kastet, seejärel kiht lasanje plaate, tee niiviisi veel 3 korda, viimaseks kihiks jäta samuti kaste, raputa see üle järelejäänud riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.

2 comments: