Kevade alguse puhul sai küpsetatud kohupiimakooki, mis peaks hästi sobima ka lihavõttepühadeks. Koogis kasutasin nii ricottat kui kohupiimapastat ja tulemus jäi igati mahlane, kirsid võib koogist ka vabalt välja jätta, aga mulle tundus nii huvitavam.
Tainas:
4,5 dl nisujahu
250 g võid
1 dl suhkrut
3 sl kakaod
Täidis:
500 g ricottat
300 g vanilli kohupiimapastat
2 dl suhkrut
4 muna
2 sl nisujahu
1 dl hapukoort
2 tl vanillsuhkrut
1 purk kivideta kirsse
Sega taina koostisosad ühtlaseks purutaoliseks massiks. Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiimad, jahu ning hapukoor. Viimaseks sega hulka nõrutatud kirsid. Kata koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga. Kalla pool tainapurust vormi, vala peale kohupiimamass. Raputa ülejäänud puru peale nii, et see katab kogu kohupiima. Küpseta 175 kraadi juures ca 50 minutit. Serveeri jahtunult (kook oli väga hea ka külmkapis seisnuna).
No comments:
Post a Comment