Wednesday, March 17, 2010

Seapraad


Nii vahelduseks üks tõsisem praad sealihast. Mina kasutan alati seakaelakarbonaadi, kuna tulemus jääb sel juhul hästi mahlane. Olen seapraest erinevaid variante katsetama hakanud ja alljärgnev tulemus jäi huvitav, kuna juust jääb söömise ajal kerge kastmena lihale. Serveerin ahjukartulite ja hapukapsa-porgandi seguga.



1,5 kg seakaelakarbonaadi

100 g fetajuustu

50 g india pähkleid

soola

musta pipart

Pane pähklid, juust ja must pipar anumasse ning lase saumiksriga ühtlaseks. Lõika lihasse võimalikult sügavad sälgud ja suru segu sinna sisse, kinnita lihaservad hambatikkudega, et juust küpsemise ajal välja ei voolaks. Maitsesta liha väljast soola ja musta pipraga, aseta küpsetuskotti. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 1 kg liha kohta 1 tund.

2 comments:

  1. seda pilti ei saa mina siin vaadata - isegi hommikul kell 9 hakkavad süljenäärmed kohe tööle :)

    ReplyDelete
  2. Triin pidi täna tegema, pressime külla või :D

    ReplyDelete