Wednesday, March 17, 2010
Seapraad
Nii vahelduseks üks tõsisem praad sealihast. Mina kasutan alati seakaelakarbonaadi, kuna tulemus jääb sel juhul hästi mahlane. Olen seapraest erinevaid variante katsetama hakanud ja alljärgnev tulemus jäi huvitav, kuna juust jääb söömise ajal kerge kastmena lihale. Serveerin ahjukartulite ja hapukapsa-porgandi seguga.
1,5 kg seakaelakarbonaadi
100 g fetajuustu
50 g india pähkleid
soola
musta pipart
Pane pähklid, juust ja must pipar anumasse ning lase saumiksriga ühtlaseks. Lõika lihasse võimalikult sügavad sälgud ja suru segu sinna sisse, kinnita lihaservad hambatikkudega, et juust küpsemise ajal välja ei voolaks. Maitsesta liha väljast soola ja musta pipraga, aseta küpsetuskotti. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 1 kg liha kohta 1 tund.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
seda pilti ei saa mina siin vaadata - isegi hommikul kell 9 hakkavad süljenäärmed kohe tööle :)
ReplyDeleteTriin pidi täna tegema, pressime külla või :D
ReplyDelete