Nagu näha olen ma magustoitude vallas leiva lainel. Siin on üks mõnus krõbeda leivaga retsept, mida on eriti hea just praegusel aastajal teha, kuna toormoosist saab paraja doosi vitamiine ja teiseks on kevadel ikka hea sügavkülma uuteks varudeks ruumi teha.
6 viilu Fazeri musta vormileiba
50 g Kalevi tumedat šokolaadi vaarikatega
1 sl võid
400 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort
0,5 dl tuhksuhkrut
toormoosi
Eemalda leivalt kõvad ääres ja haki see hästi peeneks (peaaegu puruks). Rösti pannil võiga (kuni tükid on krõbedad) ning puista peale riivitud šokolaad, lase jahtuda. Vahusta koor suhkruga ja sega ettevaatlikult kohupiimapastaga. Moosiks sobivad oivaliselt mustsõstrad, vaarikad jps. Aseta pokaali alumiseks kihiks moos, seejärel kohupiimavaht, siis leivapuru ning taas kohupiim. Kaunista järelejäänud leiva või toormoosiga.
No comments:
Post a Comment