Sunday, March 7, 2010

Šokolaadikook Daimi-vahukoorega

Mõnusalt mahlane šokolaadikook, mis peaks rahuldama ka suurima šokohooliku vajadused. Sellest koogist saab topelt magusa annuse, sest nii põhi kui pealmine osa on šokolaadist. Mina tegin tavalisse lahtikäivasse koogivormi (ca 26 cm), aga ilmselt võiks teha väiksemasse, siis jääb kook "paksem" ja parima tulemuse saamiseks tasuks põhjal üleöö külmkapis seista.
Viimati seda kooki tehes kasutasin Daimi asemel hoopis purustatud Marianne komme (poes müügil Marianne crush nime all) ja tulemus meeldis minusugusele piparmündifännile veelgi rohkem.


Põhi:

200 g võid või margariini

200 g tumedat šokolaadi

4 muna

2 dl suhkrut

2,5 dl nisujahu

näpuotsatäis soola

Kate:

2,5 dl vahukoort

suhkrut

2 Daimi (28 g) šokolaadi

Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Sulata või, murenda hulka šokolaad ja sulata segades, kuni segu saavutab ühtlase koostise. Vahusta munad kergelt suhkruga ja ühenda šokolaadiseguga. Sega sool jahuga ja lisa taina hulka, töötle ühtlaseks ning vala vormi. Küpseta ahju alumisel siinil 200 kraadi juures 15 minutit. Lase täielikult jahtuda (hea oleks, kui kook saaks üleöö külmkapis seista). Vahusta koor suhkruga. Määri vahukoor koogile, kaunista hakitud Daimi šokolaadiga ning söö kohe.

No comments:

Post a Comment