Sel aastal tegin Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul hoopis leivakreemi. See on pidulikum variant leivasupist, kus ei ole ebameeldivaid tükke ja konsistents on palju kohevam ja õhulisem, maitsele lisavad uusi nüansse mustad ploomid ja apelsin. Lisandiks võib pakkuda nii hapukoort, vahustatud koort kui ka piima.
6 dl vett
200 g musti (kuivatatud) ploome
200 g musta leiba
1 dl suhkrut
pisut apelsinikoort
0,5 dl värskelt pressitud apelsinimahla
2 dl kohvikoort
serveerimiseks vahukoort/hapukoort ning apelsinilõike
Haki ploomid väiksemaks ja kuumuta suhkruses vees koos tükeldatud leivaga ühtlaseks. Lisa siis apelsinikoor ja mahl. Lase segu saumiksriga ühtlaseks. Siis vahusta tavalise miksriga ja lisa samal ajal koor. Serveeri koos vahustatud koore või hapukoorega, kaunistuseks kasuta apelsinilõike.
Nüüd ma vaatan ja mõtlen küll, et oleks seda eile maitsta tahtnud :)
ReplyDelete