Tuesday, March 2, 2010

Leivakreem

Sel aastal tegin Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul hoopis leivakreemi. See on pidulikum variant leivasupist, kus ei ole ebameeldivaid tükke ja konsistents on palju kohevam ja õhulisem, maitsele lisavad uusi nüansse mustad ploomid ja apelsin. Lisandiks võib pakkuda nii hapukoort, vahustatud koort kui ka piima.




6 dl vett

200 g musti (kuivatatud) ploome

200 g musta leiba

1 dl suhkrut

pisut apelsinikoort

0,5 dl värskelt pressitud apelsinimahla

2 dl kohvikoort

serveerimiseks vahukoort/hapukoort ning apelsinilõike

Haki ploomid väiksemaks ja kuumuta suhkruses vees koos tükeldatud leivaga ühtlaseks. Lisa siis apelsinikoor ja mahl. Lase segu saumiksriga ühtlaseks. Siis vahusta tavalise miksriga ja lisa samal ajal koor. Serveeri koos vahustatud koore või hapukoorega, kaunistuseks kasuta apelsinilõike.


1 comment:

  1. Nüüd ma vaatan ja mõtlen küll, et oleks seda eile maitsta tahtnud :)

    ReplyDelete