Monday, March 1, 2010

Vastlakuklid

Kuigi vastlapäev on selleks korraks läbi, lisan siia meie selle aastaste kuklite retsepti. Kuklid olid natuke kardemonised ning õhulised ja suussulavad. Kindlasti kasutan seda retsepti ka edaspidi, sest miks peaks nii häid maiuseid vaid korra aastas sööma. Antud kogusest saab teha umbes 30 kuklit.


5 dl leiget piima

50 g pärmi

1 tl soola

200 g sulatatud võid

2 muna

800 g nisujahu

0,5 tl kardemoni

3 sl suhkrut

vahustatud 35% koort

suhkrut

Hõõru pärm suhkruga vedelaks ning lisa leige piim ning kuni pool jahust (tainas peaks jääma hapukoore paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekkivad väikesed mullikesed. Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase taina, mis kausi ja käte küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima. Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra taina küljest väikse muna suurused tükid, aseta kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale. Nüüd tee peopesaga töölaual väikseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni ta on kenasti siledaks palliks muutunud. Aseta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel veidi kerkida. Määri neid pealt piimaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed. Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, täida see suhkruga vahustatud koorega ja aseta tükk tagasi.



1 comment:

  1. Minu arust on ka just need parimad vastlakuklid :) Olen nüüd juba mitu-setu aastat just selle retsepti järgi teinud, ja kuigi tänavu lisasin nami-namisse veel mõned retseptid (kakaoga kuklid ja vaarika-martsipani kuklid), siis need klassikalised on endiselt lemmikud!

    ReplyDelete